Distribuiţi
In jos
Zona AV
Administrator
Mesaje : 40
Data de înscriere : 25/09/2017
Vezi profilul utilizatoruluihttp://zona-av.hitforum.ro

Consiliul Național al Audiovizualului

la data de Mar Sept 26, 2017 5:44 pm
Știri și informații referitoare la Consiliul Național al Audiovizualului! Inclusiv ordinea de zi!
Zona AV
Administrator
Mesaje : 40
Data de înscriere : 25/09/2017
Vezi profilul utilizatoruluihttp://zona-av.hitforum.ro

Re: Consiliul Național al Audiovizualului

la data de Mar Sept 26, 2017 5:45 pm

Consiliul Național al Audiovizualului a amendat postul de televizune Realitatea TV cu suma de 10.000 lei, motivând decizia prin vocea membrilor forului.

În cadrul ediției din data de 15 aprilie a emisiunii "Diferențe și eșențe" s-a prezentat, cu mențiunea PP, suplimentul alimentar Revidox. În timpul emisiunii moderate de Cecilia Caragea s-a vorbit despre produs fără a i se menționa numele, însă ambalajul a fost căutat de camere în repetate rânduri. De notat ar fi și intervenția unui medic care a vorbit despre beneficiile suplimentului Revidox.

Răsvan Popescu a scris:Plasare de produs presupune că apare în cadru, nu că se vorbește despre el toată emisiunea.

Radu Herjeu a scris:Acesta este teleshopping, nu sponosprizare. În cazul sponsorizării este foarte clar: nu ai voie să faci publicitate produsului în timpul unei emisiuni. Dumneavoastră, nu ați spus că este sponsorizat ci că e susținut. Asta nu există în lege. Cartonul cu susținutul nu există în lege. Plasarea de produse înseamnă că în timpul emisiunii, așa cum se întâmplă și la talent show-uri, au o sticlă cu suc în față. Aceea este plasarea de produs.

Membrii CNA au încadrat promovarea produsului la reclamă mascată, în conformitate cu alineatele 1 din articolele 29, respectiv 31.

Art 29 cu (1) Comunicările comerciale audiovizuale difuzate de furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele condiţii: a) să poată fi uşor identificate ca atare, comunicările audiovizuale cu conţinut comercial mascat fiind interzise;
Art 31 (1) Plasarea de produse este interzisă. (cu excepția operelor cinematografice, filmelor şi seriale realizate pentru prezentarea în cadrul unor servicii media audiovizuale, programelor de sport şi de divertisment;)


Sursa: https://zona-av.blogspot.ro/2017/09/amenda-de-10000-lei-pentru-realitatea-tv.html
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum